Beskärning av en fjärilsbuske? Fjärilsbusken (Buddleja) är en tillgång i varje trädgård. Den här busken, som finns i många olika varianter, till exempel den vackra Buddleja Davidi, blommar med en enorm blomsterprakt på sensommaren. För mindre trädgårdar finns det också dvärgfjärilsbuskar. Namnet valdes för att dvärgfjärilsbusken verkligen besöks flitigt av fjärilar. Detta ökar växtens attraktionskraft avsevärt. Buddljeja är en flerårig buske och beskärning är det bästa sättet att föryngra den. Ju fler unga skott, desto fler blommor kommer busken att producera.

Hur och när ska man beskära en fjärilsbuske?
Vill du beskära din fjärilsbuske? En fjärilsbuske växer kraftigt när temperaturen börjar stiga. Detta innebär långa skott som växer för mycket för att få en fin kompakt buske. När ska man beskära fjärilsbusken? I juni månad är det nödvändigt att beskära busken. Detta är enkelt genom att klippa bort knopparna från skotten. Detta gör att plantan blir fastare och förgrenar sig mer. I princip blommar busken på varje gren. Beskärning håller busken lite mindre än vad den borde vara. Men en frisk fjärilsbuske blir lätt 2 meter efter några år. Utan beskärning är de definitivt mindre vackra och blir 2,5 till 3 meter långa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *